PIEMONTE

Moscato d’Asti DOCG – Ca’Bianca (100% Moscato Bianco)
Zoete, licht sprankelende wijn met intense aroma’s van perzik en citrus

Gavi DOCG – Ca’Bianca (100% Cortese)
Stogele kleur, Smaken van perzik, fruitig karakter en een aangename zuivere afdronk.

Langhe Stissa de le Favole DOC – Montaribaldi (100% Chardonnay)
Geuren van verschillende tropische vruchten, zoals banaan en ananas. Bloemig. Zoete geur van vanille en honing. Fruitig, met zoete en zachte tannines. De wijn blijft lang hangen in de mond.

LOMBARDIJE

Ca’ Brione IGT Terrazze Retiche di Sondrio – Nino Negri (80% Chardonnay, 20% Pinot Bianco)
Goudgeel met een licht groenige waas. Uiterst complexe aroma’s: variaties tussen het frisse, jonge fruit enerzijds en het wat rijpere exotische fruit anderzijds. Een kleine zweem van gedroogde citroen, verweven met een houttoets en een heerlijke kruidigheid. Perfect gebalanceerd met een mooie afdronk.

Curtefranca Bianco – Ca‘ del Bosco (80% Chardonnay. 20% Pinot Bianco)
Een intrigerend geur- en smaakpalet; subtiel van smaak, een unieke soepele structuur en een lange vasthoudendheid van aroma. De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden waarvan de druiven worden gebruikt zijn ongeveer 24 jaar oud.

VENETO

Pinot Grigio – Teresa Raiz (100% Pinot grigio)
Strogele kleur, rijke aroma’s, elegant en heerlijk als aperitief.

Tufaie DOC Soave Classico – Bolla (90% Garganega, 10% Soave)
Goudgele kleur met geuren van citrus en peer. Smaakvol, medium body, mooi in balans.

Soave Vigneto du Lot Superiore Classico DOC -Inama (100% Chardonnay)
Aanrader voor wie van krachtige witte wijn houdt. Goudgeel. Krachtig en rijp met romige, vanilleachtige tonen. In de mond heeft de wijn een excellente structuur met een intens, romig en complex einde.

Toscane

Vernaccia di San Gimignano DOCG – Il Palagetto (100% Vernaccia)
Intense geur, rijk en elegant, kamille en tijm. Dynamisch maar tegelijk zacht en smaakvol. De afdronk is fris en aanhoudend.

Marche

Brianello IGT – Il Polenza (Sauvignon, Trebiano)
Een sterk karakter, ruikt fris met een floraal en fruitig boeket. Vol en compact in de mond met een goede afdronk.

Pecorino Offida Villa AngelaDOC – Velenosi (100% Pecorino)
Zalige geur van vers gras, salie, tijm, brem en versgeplukte druiven. Spannende wijn door zijn brede en unieke smakenpalet.

Vercicchio dei Castelli di Jesi San Michele DOC – Bonci (100% Verdicchio)
Een floraal, lichtaromatisch boeket met een hint van anijs en tropische vruchten. Zacht en delicaat, goede structuur met een langdurige afdronk met amandelen.

Lazio

Frascati Superiore DOC – Santa Teresa (Grecco, Malvasia, Trebiano)
Strogele kleur, aroma van perzik, kamille en salie. Aangename nasmaak van amandelen.

Abruzzo

Trebbiano d’Abruzzo – Cantina Zaccagnini (100% Trebiano d’ Abruzzo)
Lichtgele kleur, harmonieuze smaak en elegante afdronk met een aromatisch boeket.

Marina Cvetic Trebiano d ‘ Abruzzo DOC – Masciarelli (100% Trebiano)
Wijn van het jaar 2010
Zeer fraaie wijn met een breed scala aan indrukken van zowel fris fruit, citrus en kruiden. 12 maanden rijping op eiken vaten.

Puglia

Simera – Castello Monaci (100% Chardonnay)
Lichtgele kleur, harmonieuze smaak en elegante afdronk met een aromatisch boeket.

Sicilia

Grand Cru IGT – Tenuta Rapitala (100% Chardonnay)
Licht gouden kleur, vol en aromatisch karakter, met sterke aanwezigheid van eik. Top Chardonnay!!

PIEMONTE

Barbera d’Asti ‘Ante’ – Ca’Bianca (100% Barbera d’Asti)
Deze robijnrode wijn heeft een elegant en vol parfum. Het is een soepele wijn met een doordrin- gende smaak en laat zich uitstekend combineren met pasta of vlees.

Barbera d’Asti Superiore DOC ‘Chersi’ – Ca’Bianca (100% Barbera d’Asti)
Diep robijnrode, heldere kleur, vol en harmonieus van geur, met een parfum van kruiden, rijp rood fruit en viooltjes. Soepel maar toch krachtige smaak, vol en elegant. Aangeraden bij rood
vlees, wild en kazen.

Barolo DOCG – Rocche Dei Manzoni di Valentino (100% Nebbiolo di Barolo)
Een echte klassewijn. 3 weken gegist op gecontroleerde temperatuur met de schil van de drui- ven. 3 jaar gerijpt in houten vaten en dan gebotteld en 12 maanden op fles gerijpt voor de wijn verkocht wordt. Deze wijn heeft een diep robijnrode kleur en een rijke en constante geur. Kan het best gedronken worden bij rood vlees, grill, wild en kazen alsook enkel als degustatie.

Barolo DOCG “7 jaar Barrique” – Tenuta Pianpolvere (100% Nebbiolo)
Barolo met een intens granaatrode kleur. De geur verklapt sensaties van rijp fruit gemengd met subtiele houtstinten. Vol, evenwichtig, harmonieus.

LOMBARDIJE

Maurizio Zanella Rosso del Sebino IGT – Ca del Bosco (45% Cabernet sauvignon, 30% Cabernet franc, 25% Merlot)
Grote wijn met een enorme persoonlijkheid die de handtekening van zijn maker – de oprichter van Ca’ del Bosco. Prachtig briljante robijnrode, ondoorzichtige kleur. Intense aroma’s van kersen, donkere eik, chocolade, pruimen, eucalyptus, aardheid, zoethout en vanille. Zeer gebalanceerd.

Sfursat 5 Stelle DOC – Nino Negri (100% Nebbiolo)
Diep granaatrood van kleur, een rijk en complex aroma met elegante parfums van gedroogde pruimen, vanille, geroosterde noot, koffie en zwarte peper. Vol, sterk en harmonieus! Deze wijn leent zich uitstekend om te drinken bij rood vlees, wild en sterke kazen.

VENETO

Solane – Valpolicella Classico Superiore – Santi (65% Corvino, 30% Rondinella, 5% Molinara)
De wijn voor Solane wordt opgevoed als ‘Ripasso’. Dat betekent dat men de wijn op eikenhouten vaten en het bezinksel van de Amarone legt. Daarin verblijft hij 12 maanden waarna er weer een assemblage plaats vindt met de wijn die nog op tank ligt. Een bijzonder mooie Valpolicella die het fruit van eenvoudiger type als Le Caleselle en de kracht van een duurdere Amarone perfect combineert. Volrode kleur, veel kersen maar ook wat hout en leer in de neus. De smaak is mond- vullend, complex met dik fruit, kruiden en wederom wat leer. Een prachtige eetwijn bijvoorbeeld bij entrecôte of wild.

Merlot Fra I Broli DOC – Piovene Porto Godi (100% Merlot)
Intense donkerrode kleur. Fruitige, sappige Merlot van aroma’s van rijpe kersen, rode vruchten en aromatische kruiden.

Amarone Della Valpolicella – Santi (65% Corvino, 30% Rondinella, 5% Molinara)
Volrode kleur met een geconcentreerde geur van donkerrood fruit (kersen) en een krachtige smaak waarin naast rijp fruit (kersen, pruimen) ook de tannine van hout aanwezig is. De afdronk is lang en krachtig. Een mooie wijn bij een stevig vleesgerecht zoals wild maar ook bij oude, krachtige kazen zal deze wijn goed voor de dag komen.

Amarone Della Valpolicella classico Riserva – Bolla (65% Corvino, 30% Rondinella, 5% Molinara)

Toscane

Chianti Classico DOCG – Castello di Verrazano (100% Sangiovese)
Klassieke rode wijn. Diepe robijnrode kleur met paarse reflecties. Intens boeket, rijk aan rijp fruit zoals kersen en bosbessen. Harmoneiuze wijn met zachte tannines.

Rosso di Montalcino Tenuta Niccolai – Palagetto (100% Sangiovese)
Mooie, robijnrode kleur. Een boeket van bloemen met een vleugje violet. Fruitigheid in contrast met licht gerookte smaken. Het kleine broertje van de bekende Brunello di Montalcino die u ook kan terugvinden op onze wijnkaart.

Chianti Classico DOCG Riserva Ducale – Ruffino(100% Sangiovese)
Riserva Ducale vertegenwoordigt de trots van Ruffino en de ware traditie van de werkelijke Chi- anti Classico. Riserva Ducale is door de jaren heen enorm populair geworden vanwege de grote zorg en toewijding waarmee deze wijn wordt omringd en die ervoor zorgt dat deze wijn een con- stante, zeer hoge kwaliteit heeft. De wijn is door velen omschreven als de fijnste Chianti Classico en wordt hoog gewaardeerd om zijn perfecte eigenschap goed te kunnen ouderen. Harmonieus met een elegante balans van de zachte tannines, rijp fruit en kruidige tonen. Een prachtige wijn.

Chianti Classico Riserva Ducale ORO DOCG – Ruffino (100% Sangiovese)
De Riserva Ducale met het ‘gouden label’ wordt alleen in bijzonder goede jaren gemaakt. Wijn met een diepe robijnrode kleur en granaatrode accenten. De wijn heeft een intens boeket waarin men geuren ontwaart van viooltjes, kleine rode en zwarte bessen, rijpe pruimen en kersen die zich ontwikkelen tot kruidige aroma’s van kaneel, kruidnagel en aromatisch hout. Het boeket wordt zelfs nog intrigerender en complexer door zachte balsemiek hinten. Fruit, alcohol, zachte tannines en kruiden bereiken een perfecte balans. De lange afdronk doet denken aan chocolade en koffie.

Brunello di Montalcino – Palagetto (100% Sangiovese)
Deze koningswijn is zacht en intens van geur en smaken. Heerlijke brunello met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Perfect op dronk met minimale tanninnes die perfect in balans zijn.

 

Brunello di Montalcino – La togata 100% Sangiovese)
Dit is een sublieme Brunello. Donker robijnrood van kleur. Uitmuntend boeket met aroma’s van geplette bessen, rozijnen en een waaier aan kruiden. Vol en ongelooflijk rijk van smaak. Een mix van verscheiden donkerkleurig fruit en een fabuleuze afdronk. Overheerlijk!

Romitiorio Grande Toscano 2006 IGT – Ruffino (100% Sangiovese)
Romitorio di Santedame heeft een robijnrode kleur met paarse accenten. Het boeket is intens en complex. Overdadige fruitaroma’s van in alcohol geconserveerde kersen, blauwe bessen en prui- men vermengen zich met heerlijke hinten van rozemarijn, zoethout en zwarte peper, eindigend in verleidelijke geuren van koffie, caramel en hazelnoten. Volmaakt in balans.

Brunello di Montalcino ‘Greppone Mazzi’ – Ruffino(100% Sangiovese)
Brunello di Montalcino Il Greppone Mazzi heeft een schitterende robijnrode, bijna granaatachti- ge kleur met licht oranje reflexen. Hij heeft een intens, goed ontwikkeld en rijp aroma. De smaak is vol, complex met een goede structuur, die hem geschikt maakt om lang te bewaren. Iets com- plexere Brunello, maar zeker een uitdaging voor de wijnliefhebber.

Brunello Di Montalcino Rennina – ANGELO GAJA(100% Sangiovese)
Angelo Gaja (1940) is een begrip in de wijnwereld. Zijn inzichten zijn van onschatbare waarde ge- weest voor Italië als wijnland en voor Piemonte in het bijzonder. Gaja beperkte oogstrendemen- ten rigoreus, voerde het gebruik van barriques in en plantte voor de streek ‘vreemde’ druivenras- sen aan. In 1996 breidde Gaja uit naar Toscane, waar hij het wijngoed Ca’ Marcanda verwierf. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 18 jaar. Na de oogst vindt de vinificatie plaats gedu- rende 3 weken op roestvrijstalen tanks. Hierna wordt de jonge wijn op grote eikenhouten vaten opgevoed. Na botteling rijpt de wijn nog verder op fles op het landgoed.

Tenuta San Guido Sassicaia – Bolgheri (100% Sangiovese)
De Sassicaia biedt een rijk scala aan aroma’s zoals zwarte bessen, bramen, kruidige geuren, va- nille, cederhout. De smaak is intens romig, met een achtergrond van rijpe tannines. Selectie van de druiven voor het persen is nauwelijks noodzakelijk omdat er zeer weinig wijnstokken per ha. zijn aangeplant, hetgeen garandeert dat het wijnprodukt rijk is aan suikers, tannine en smaak. Na de pluk gaan de druiven voor het gistingsproces in stalen tanks van 35 tot 110 hl. Het verdere rijpingsproces geschiedt gedurende een periode van 24 maanden, voor de Sassicaia voor 33% in nieuw Frans eiken vaten van 225 liter. Sassicaia krijgt al jarenlang ieder jaar de allerhoogste waar- dering in de Gambero Rosso. Parker 96/100

Lazio

Kron IGT – Fontana Candida (85% Merlot, 15% Sangiovese)
Diepe, robijnrode kleur. Vol en intens boeket van rijpe rode vruchten, met een kruidige hint en zachte tannines. Deze wijn past heerlijk bij vlees, wild en sterke kazen.

Abruzzo

Montepulciano d’Abruzzo – Cantina Zaccagnini (100% Montepulciano d ‘Abruzzo)
Deze heldere, granaatappelrode wijn biedt een intens boeket van smaken, zeer kenmerkend voor de soort. Dit is een robuuste wijn met veel body, de perfecte integratie van tannines met hout.

Neromoro Riserva DOCG – Nicodemi (100% Montepulciano d ‘Abruzzo)
Een zeer complex aroma: lavendel, amarenakersen, bergamot en zoethout, kaneel en eucalyptus, cacao, mokka en kaneel. In de mond is hij elegant, evenwichtig, met een lange afdronk en fijne tannines.

Puglia

Aiace DOC Riserva Salice Salentino – Castello Monaci (80% Negroamaro, 20% Malvasia)
Diepe robijnrode kleur. Intens en complex boeket, vol en fruitig, levendig, warm en evenwichtig van smaak. Heerlijk met een stukje rood vlees, lams, en oude kazen.

Artas IGT Primitivo Salento – Castello Monaci (85% Primitivo, 15% Negroamaro)
Bliljante robijnrode kleur. Intens en complex boeket met sterke aanwezigheid van rood fruit in perfecte harmonie met kruidige aroma’s. De smaak is vol, zacht, elegant en met aanwezigheid van tannines. Aangeraden bij rood vlees, wild, en kazen.

Artas IGT Primitivo Salento – Castello Monaci (85% Primitivo, 15% Negroamaro)
Bliljante robijnrode kleur. Intens en complex boeket met sterke aanwezigheid van rood fruit in perfecte harmonie met kruidige aroma’s. De smaak is vol, zacht, elegant en met aanwezigheid van tannines. Aangeraden bij rood vlees, wild, en kazen.

Es Doc – Gianfranco Fino (100% Primitivo)
Elegante, grote en complexe wijn. Robijnrood met paarse reflecties. Aroma’s van pruim, zwar-
te kersen, rode bessen, peper chocolade, cacao, zoete tabak en zoethout. Vol, zacht en rijk aan tannines. De naam is gekozen als eerbetoon aan Sigmund Freud – ‘Es’; het oudste deel van de persoonlijkheid.

Jo Doc – Gianfranco Fino (100% Negroamaro)
Geweldig volle, stevige wijn met tinten van rood en zwart fruit. Donker van kleur met tonen van laurier en cacao. Genaamd naar de Ionische Zee. Van deze wijn worden maar een paar duizend flessen gemaakt. De wijnen van Gianfranco Fino zijn door de Vini d’Italia verkozen tot de absolute nummer 1 van Italië.

Abruzzo

Montepulciano Cerasuolo – Cantina Zaccagnini (100% Montepulciano d’Abruzzo)
Deze wijn heeft een typische roze kleur, door de gisting van rode druiven. Deze rosé ruikt intens,
maar het aroma blijft zeer aangenaam en uitgebalanceerd. Ook de smaak is zeer fijn en fris.

Bassilicata

Rosa Re Manfredi IGT – Terre Degli Svevi (100% Aglianico del volture)
Koraalrode, lichte kleur. Complex boeket met sterke accenten van aardbei, framboos, bittere kersen en lichte hints van vanille. Wijn met een sterke persoonlijkheid en een elegante, kruidige afdronk. Deze wijn past perfect bij een stukje gegrilde vis, pastagerechten, wit vlees en zachte kazen.

[x_text] [/x_text]
[x_text class=”center-text “]

over ons

Sinds 1977 brengt ristorante La Fontanella u eenvoudige en lekkere gerechten met een vleugje Italiaanse culinaire traditie. Kwaliteit staat hier voorop, evenals een respectvolle omgang met ingrediënten en producten.

Lees meer[/x_text]