Een verfijnde middagpauze met à la carte gerechten zorgvuldig samengesteld uit suggesties en tradities.

 

Voorgerechten

Tartaar van kalf €19
Gerookte ganzenlever – konfijt van vijg – witloof – vino cotto

 

Fideua nero (korte zwarte pasta bereid als risotto) €19
Pijlinktvis – Zeeuwse kokkels – bosui – artisjok – aioli van basilicum

 

Carpaccio di manzo €25
Parmigiano Reggiano 36 mesi – truffelolie – verse herfst truffel

 

Rode gamba “carabineros” €29
zeer exclusief – gevangen op kleine schaal – fantastisch verfijnd van smaak 
2 stuks – chili – knoflook – insalata mista

 

Artisanale kroketjes van grijze garnalen €19
Jonge kropsla – vinaigrette salé – gefruite peterselie

 

Pomme moscovite €65
30gr Royal Belgian caviar gold label – geplette aardappel – zure room – bieslook

 

Pasta’s

Triangoli ai funghi porcini VG €19   HG €29
Pasta gevuld met eekhoorntjesbrood – culatello – bieslook – sjalot – herfsttruffel

Tagliolini al tartufo VG €25HG €35
Verse herfsttruffel – botersausje – sjalot – parmigiano 

Linguine alle vongolé VG €18 HG €22
Look – witte wijn – bottarga

Rigatoni pugliese VG €14 HG €18
Salsa al pomodoro – look – pittige salami – olijven – basilicum

 

Hoofdgerechten

Jonge tarbot “meunière” €38
Hoeveboter – jonge kropsla – vinaigrette salée – garnituur naar keuze

Zeewolf €32
Jonge broccoli – crème van aardappel – akkerzwam – zilverui – duxelle van Parijse champignon

Entrecôte van Charolais rund €32
Gebrande bloemkool – boerenkool – crème van mosterd – dragon – geroosterde aardappel
Bordelaisesaus

Tagliata van ossenhaas “Belgisch wit-blauw” €38
Afgewerkt met rucola, parmigiano 36 maanden & olijfolie – garnituur naar keuze

Gebakken ossenhaas €38
Zwarte peper natuur – garnituur naar keuze

Kalfslapje van het huis €28
Gebakken kalfslapje gevuld met kaas en ham, met een licht getomateerd champignonroomsausje – garnituur naar keuze

Osso buco op onze wijze €28
Specialiteit sinds 1977 – garnituur naar keuze

 

Keuze uit: linguine natuur, aardappeltjes uit de oven of verse frietjes gebakken in ossenwit.

 

 

 

Bijgerechten

Salade vinaigrette salée €5
Gemengde salade €7
Verse frietjes, gebakken in ossenwit €4
Pasta aglio, olio e peperoncino €7
Warme seizoensgroentjes

 

 

Nagerechten

 

Dame blanche €12

huisgedraaid vanille ijs – verse slagroom – warme chocoladesaus 

Amandelbiscuit met granny smith €12

Ijs van praliné – jus van appel – compote van appel

Huisgedraaide sorbet €10

Sinaasappel – kaneel – jus van verveine 

Assortiment Italiaanse en Belgische kazen €15

Keiems bloempje – Primosale bianco – Parmigiano 36 maanden – Achelse blauwe 

 

 

Elke dag beschikbaar tijdens de lunch tussen 12u00 & 13u00

2-gangen LUNCHMENU €32 P.P. (VOORGERECHT – HOOFDGERECHT)

3-GANGEN LUNCHMENU €39 P.P. (VOORGERECHT – HOOFDGERECHT – NAGERECHT)

 

Voorgerechten

 

Fideua nero (korte zwarte pasta bereid als risotto)
Pijlinktvis – Zeeuwse kokkels – bosui – artisjok – aioli van basilicum

OF

Tartaar van kalf
Gerookte ganzenlever – konfijt van vijg – witloof – vino cotto

 

Hoofdgerechten

 

Zeewolf
Jonge broccoli – crème van aardappel – akkerzwam – zilverui – duxelle van Parijse champignon 

OF

Entrecôte van Charolais rund
Gebrande bloemkool – boerenkool – crème van mosterd – dragon – geroosterde aardappel – Bordelaisesaus

Nagerechten

 

Mousse van witte chocolade
Mango – yuzu – amandelcrunch – gezouten caramel

OF

Dame blanche – A la minute
Huisgedraaid vanille-ijs – verse slagroom – warme chocoladesaus

OF

Assortiment Italiaanse en Belgische kazen supplement €8

Keiems bloempje – Primosale bianco – Parmigiano 36 maanden – Achelse blauwe

 

over ons

Sinds 1977 brengt ristorante La Fontanella u eenvoudige en lekkere gerechten met een vleugje Italiaanse culinaire traditie. Kwaliteit staat hier voorop, evenals een respectvolle omgang met ingrediënten en producten.

Lees meer