Een verfijnde middagpauze met à la carte gerechten zorgvuldig samengesteld uit suggesties en tradities.
Voorgerechten
Tartaar van kalf €19
Gerookte ganzenlever – konfijt van vijg – witloof – vino cotto
Fideua nero (korte zwarte pasta bereid als risotto) €19
Pijlinktvis – Zeeuwse kokkels – bosui – artisjok – aioli van basilicum
Carpaccio di manzo €25
Parmigiano Reggiano 36 mesi – truffelolie – verse herfst truffel
Rode gamba “carabineros” €29
zeer exclusief – gevangen op kleine schaal – fantastisch verfijnd van smaak
2 stuks – chili – knoflook – insalata mista
Artisanale kroketjes van grijze garnalen €19
Jonge kropsla – vinaigrette salé – gefruite peterselie
Pomme moscovite €65
30gr Royal Belgian caviar gold label – geplette aardappel – zure room – bieslook
Pasta’s
Triangoli ai funghi porcini VG €19 HG €29
Pasta gevuld met eekhoorntjesbrood – culatello – bieslook – sjalot – herfsttruffel
Tagliolini al tartufo VG €25HG €35
Verse herfsttruffel – botersausje – sjalot – parmigiano
Linguine alle vongolé VG €18 HG €22
Look – witte wijn – bottarga
Rigatoni pugliese VG €14 HG €18
Salsa al pomodoro – look – pittige salami – olijven – basilicum
Hoofdgerechten
Jonge tarbot “meunière” €38
Hoeveboter – jonge kropsla – vinaigrette salée – garnituur naar keuze
Zeewolf €32
Jonge broccoli – crème van aardappel – akkerzwam – zilverui – duxelle van Parijse champignon
Entrecôte van Charolais rund €32
Gebrande bloemkool – boerenkool – crème van mosterd – dragon – geroosterde aardappel
Bordelaisesaus
Tagliata van ossenhaas “Belgisch wit-blauw” €38
Afgewerkt met rucola, parmigiano 36 maanden & olijfolie – garnituur naar keuze
Gebakken ossenhaas €38
Zwarte peper natuur – garnituur naar keuze
Kalfslapje van het huis €28
Gebakken kalfslapje gevuld met kaas en ham, met een licht getomateerd champignonroomsausje – garnituur naar keuze
Osso buco op onze wijze €28
Specialiteit sinds 1977 – garnituur naar keuze
Keuze uit: linguine natuur, aardappeltjes uit de oven of verse frietjes gebakken in ossenwit.
Bijgerechten
Salade vinaigrette salée €5
Gemengde salade €7
Verse frietjes, gebakken in ossenwit €4
Pasta aglio, olio e peperoncino €7
Warme seizoensgroentjes
Nagerechten
Dame blanche €12
huisgedraaid vanille ijs – verse slagroom – warme chocoladesaus
Amandelbiscuit met granny smith €12
Ijs van praliné – jus van appel – compote van appel
Huisgedraaide sorbet €10
Sinaasappel – kaneel – jus van verveine
Assortiment Italiaanse en Belgische kazen €15
Keiems bloempje – Primosale bianco – Parmigiano 36 maanden – Achelse blauwe
2-gangen LUNCHMENU €32 P.P. (VOORGERECHT – HOOFDGERECHT)
3-GANGEN LUNCHMENU €39 P.P. (VOORGERECHT – HOOFDGERECHT – NAGERECHT)
Voorgerechten
Fideua nero (korte zwarte pasta bereid als risotto)
Pijlinktvis – Zeeuwse kokkels – bosui – artisjok – aioli van basilicum
OF
Tartaar van kalf
Gerookte ganzenlever – konfijt van vijg – witloof – vino cotto
Hoofdgerechten
Zeewolf
Jonge broccoli – crème van aardappel – akkerzwam – zilverui – duxelle van Parijse champignon
OF
Entrecôte van Charolais rund
Gebrande bloemkool – boerenkool – crème van mosterd – dragon – geroosterde aardappel – Bordelaisesaus
Nagerechten
Mousse van witte chocolade
Mango – yuzu – amandelcrunch – gezouten caramel
OF
Dame blanche – A la minute
Huisgedraaid vanille-ijs – verse slagroom – warme chocoladesaus
OF
Assortiment Italiaanse en Belgische kazen supplement €8
Keiems bloempje – Primosale bianco – Parmigiano 36 maanden – Achelse blauwe
over ons
Sinds 1977 brengt ristorante La Fontanella u eenvoudige en lekkere gerechten met een vleugje Italiaanse culinaire traditie. Kwaliteit staat hier voorop, evenals een respectvolle omgang met ingrediënten en producten.