Een verfijnde middagpauze met à la carte gerechten zorgvuldig samengesteld uit suggesties en tradities.

 

23 Juni tem 27 Juni

 

Voorgerechten

San Danielle ham €22
Stratchiatella di burrata – crème van basilicum – zwarte olijf – pergamena – pachino tomaat

 

Carpaccio di manzo €22
Parmigiano Reggiano 36 mesi – truffelolie – verse zomer truffel

 

Sautè di cozze & vongole €22
gesauteerde mosselen en vongole met witte wijn, look, chili, peterselie – geroosterde focaccia

 

Rode gamba “carabineros” €29
zeer exclusief – gevangen op kleine schaal – fantastisch verfijnd van smaak 
2 stuks – chili – knoflook – insalata mista

 

Artisanale kroketjes van grijze garnalen €19
Jonge kropsla – vinaigrette salé – gefruite peterselie

 

Pomme moscovite €65
30gr Royal Belgian caviar gold label – geplette aardappel – zure room – bieslook

 

Pasta’s

Strozzapreti VG €15 HG €19
Verse burrata DOP – kerstomaatjes – sjalot – look

 

Tagliolini al tartufo VG €25 HG €29
Verse zomertruffel – botersausje – sjalot – parmigiano

 

Linguine alle vongolé VG €18 HG €22
Look – witte wijn – bottarga

 

Rigatoni pugliese VG €14 HG €18
Salsa al pomodoro – look – pittige salami – olijven – basilicum

 

Hoofdgerechten

Jonge tarbot “meunière” €35
Hoeveboter – jonge kropsla – vinaigrette salée – garnituur naar keuze

 

Zeebaars uit de oven €28
Pachino tomaat – venkel – sjalot – olijf – artisjok – verse kruiden – ratte aardappel

 

Handgesneden rundstartaar met verse frietjes €28
Slahart – mosterdzaad – gepekelde groentjes

 

Gebakken ossenhaas €38
Zwarte peper natuur – garnituur naar keuze

 

Ossenhaas “tagliata” €38
Klassieke tagliata met rucola, parmezaan en de beste olio di oliva – garnituur naar keuze

 

Kalfslapje van het huis €28
Gebakken kalfslapje gevuld met kaas en ham, met een licht getomateerd champignonroomsausje – garnituur naar keuze

 

Osso buco op onze wijze €28
Specialiteit sinds 1977 – garnituur naar keuze

 

Keuze uit: linguine natuur, aardappeltjes uit de oven of verse frietjes gebakken in ossenwit.

 

 

 

Bijgerechten

Salade vinaigrette salée €5
Gemengde salade €7
Verse frietjes, gebakken in ossenwit €4
Pasta aglio, olio e peperoncino €7
Warme seizoensgroentjes

 

 

Nagerechten

 

Dame blanche €12

huisgedraaid vanille ijs – verse slagroom – warme chocoladesaus 

Cheesecake €12

rode vruchten – compote van framboos – tartelette 

Huisgedraaide sorbet €10

Sinaasappel – kaneel – jus van verveine 

Assortiment Italiaanse en Belgische kazen €15

Keiems bloempje – Primosale bianco – Parmigiano 36 maanden – Achelse blauwe 

 

 

Elke dag beschikbaar tijdens de lunch tussen 12u00 & 13u00

2-gangen LUNCHMENU €32 P.P. (VOORGERECHT – HOOFDGERECHT)

3-GANGEN LUNCHMENU €39 P.P. (VOORGERECHT – HOOFDGERECHT – NAGERECHT)

 

Voorgerechten

Tartaar van zalm 

Zure room – mierikswortel – zalmeitjes – venkel – venkelzaad

OF

Rigatoni 

Coppa – groene asperges – tomaat – groene pesto

 

Hoofdgerechten

 

Roodbaars

Mosseljus – risotto – selder – jonge courgette – Zeeuwse mosselen

OF

Picanha 

Crème van paprika – zwarte look – snijbiet – crunch van pijnboompit

 

Nagerechten

 

Tartufo bianco affogato al caffè

Vanille ijs – espresso – witte chocolade 

OF

Cheesecake

Rode vruchten – compote van framboos – tartelette 

OF

Assortiment Italiaanse en Belgische kazen supplement €8

Keiems bloempje – Primosale bianco – Parmigiano 36 maanden – Achelse blauwe

 

over ons

Sinds 1977 brengt ristorante La Fontanella u eenvoudige en lekkere gerechten met een vleugje Italiaanse culinaire traditie. Kwaliteit staat hier voorop, evenals een respectvolle omgang met ingrediënten en producten.

Lees meer