Klassieke rundscarpaccio
afgewerkt met parmezaanschilfers, rucola, balsamicoazijn en olijfolie extra vergine

€ 16,00

Italiaanse antipasto (min. 2 pers)
schotel met gevarrieerde Italiaanse fijne vleeswaren, delicatessen en kazen

pp € 12,00

Onze huisbereide kaaskroketjes
gemaakt van parmigiano regiano

€ 16,00

Garnaalkroketjes
ambachtelijk bereid met grijze garnalen

€ 19,00

Gebakken scampi met look, tomaat en witte wijn
vergezeld van fijne deegwaren

€ 16,00

Gegrilde scampi
met huisgemaakte tartaarsaus en een fris slaatje

€ 16,00

Calamari fritti
onze verse pijlinktvis, à la minute gesneden en in de pan gefruit

individuele portie € 17,00 | één portie voor twee personen € 20,00

Linguine Napoletana
verse tomatensaus en basilicum

€ 14,00

Penne 4 formaggi

€ 14,00

Tris van pasta (min. 2 pers)
penne 4 formaggi, tagliatelle met ham en paddenstoelen en spaghetti met tomaat en scampi pp

€ 17,00

Penne Pugliese
look, ui, olijven, tomaat, basilicum, pikante salami

€ 14,00

Tagliatelle met scampi
room, witte wijn, bieslook

€ 17,00

Pappardelle met ham
geflambeerd met cognac, paddenstoelen, room en parmezaan

€ 15,00

Linguini
met wilde reuzengamba’s, knoflook en kerstomaat

€ 24

Runds

Gegrilde entrecôte blonde d’aquitaine

Natuur € 26,00 | pizzaiola of diavoli € 28,00

Gebakken entrecôte blonde d’aquitaine

natuur € 28,00 | met een à la minute bereid sausje € 28,00

Gegrilde ossehaas belgisch witblauw

Natuur € 32,00 | pizzaiola of diavoli € 34,00

Gebakken ossehaas belgisch witblauw

Natuur € 32,00 | met een à la minute bereid sausje € 35,00

(peperroomsaus, zwarte peper, champignonroomsaus of dragonsaus)

Melkkalf belgisch witblauw

Gegrild kalfslapje met pizzaiola

€ 26,00

Gegrild kalfslapje met rucola, parmezaan en olijfolie

€ 26,00

Kalfslapje “Milanese”
Gepaneerd kalfslapje, geserveerd met pasta al pomodoro of met klein gemengd slaatje en frietjes

€ 26,00

Kalfslapje van het huis
Gebakken kalfslapje gevuld met kaas en ham, met champignonroomsaus, licht getomateerd

€ 26,00

Heerlijk gegrilde reuzengamba’s (wildvangst +/- 150 gr/st)
geserveerd met een fris slaatje en huisgemaakt tartaarsaus

2st € 23,00 3st 34

Fritto misto (min. 2 pers)
Luxe visschotel met gegrilde wilde gamba’s, verse pijlinktvis, scampi en suggestievis

pp € 39,00

Kort gegrilde pijlinktvis
Met fris slaatje en huisgemaakte tartaarsaus

€ 25,00

Heerlijk gebakken zeetong
Geserveerd met peterselie aardappeltjes prijs zie suggestiekaart

Bijgerechten

Klein gemengde salade

€ 4,90

Grote gemengde salade

€ 6,90

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

€ 5,90

Margherita
Tomaat, mozzarella

€ 10,00

Capriciosa
Tomaat, mozzarella, champignons

€ 11,00

Marinara
Tomaat, tonijn, olijven, look

€ 11,00

Napoli
Tomaat, mozzarella, ansjovis, olijven

€ 11,00

Patron
Tomaat, mozzarella, ham

€ 11,00

Fantasia
Tomaat, mozzarella, ham, champignons, ei

€ 12,00

Al tonno
Tomaat, mozzarella, tonijn, ui, olijven

€ 12,00

Salamino
Tomaat, mozzarella, pikante salami

€ 12,00

Quatro stagioni
Tomaat, mozzarella, ham, champignons, artisjok, olijven, ei

€ 13,00

Peperoni
Tomaat, mozzarella, ham, champignons, artisjok, paprika

€ 14,00

Quatro formaggi
Tomaat, mozzarella, gorgonzola, parmezaan, hollandse kaas

€ 14,00

Calzone
Dichtgevouwen 4 seizoenen (zonder ei)

€ 14,00

Chef
Naar keuze van de chef

€ 15,00

Scampi
Tomaat, mozzarella, scampi

€ 16,00

Parma, rucola, parmigiano
Tomaat, mozzarella, parmaham, rucola, parmezaanschilfers

€ 16,00

VOORGERECHTEN

Jamon Iberico Bellota 36 maanden
€28

Ansjovis del Cantabrico
(artisanaal gefileerde ansjovis van de hoogste kwaliteit)

met compotte van tomaat – zoette cevenne ui – huisgemaakte focaccia

€19

Carpaccio van mediterraanse rode gamba (50gr)

met emulsie van citrus en olijfolie – radijs – tuinkruiden – pan cristal
€25

Secreto “07”
(met kruiden en gin gepekelde entrecote “Rubia galega”)
Pane carasau – crème van burrata – knoflookolie – tomatenvariëteiten – pijnboompit

€25

Ijslandse Langoustine
citroenrisotto – structuren van asperges
VG €25 – HG €48

HOOFDGERECHTEN

Osso buco op onze wijze

specialiteit sinds 1977 / garnituur naar keuze
€27

Verse Noordzee tong

in goede boter gebakken , geserveerd met frisse salade en natuuraardappeltjes

€35

Pluma Iberico belotta
(met vet dooraderd mals stukje vlees van het Iberico varken)
geroosterde aardappel – aioli – zoetpuntpaprika – auberginekaviaar – amandelcrunch
€34

Goudbrasem
met tartelette van raap – snijbiet – spitskool – zachte vadouvan
28

Lamskroontje
groene asperges – snijboon – pittige wortel – couscous – jus van rozemarijn

€35

Roodbaars
witte asperges – crème van dooier – jus van morieltjes – ratte aardappel – peterselie
€35

 

over ons

Sinds 1977 brengt ristorante La Fontanella u eenvoudige en lekkere gerechten met een vleugje Italiaanse culinaire traditie. Kwaliteit staat hier voorop, evenals een respectvolle omgang met ingrediënten en producten.

Lees meer