Voorgerechten

Carpaccio van ossehaas
rucola/ parmezaan 24 maanden / olijfolie/ balsamico

€18

Onze huisbereide kaaskroketjes
100% Parmigiano Reggiano

€17

Artisanale kroketjes van grijze garnalen en een fris slaatje

€19

Gegrilde scampi
fris slaatje/ huisbereide tartaarsaus

€18

Gebakken scampi
knoflook/ witte wijn/ tomaat/ linguine

€18

Calamari fritti
à la minute gesneden, in de pan gefruit

€17

dit voorgerecht kan ook gedeeld worden voor
minimum 2 personen, prijs per persoon

€10

Antipasto Italiano
selectie van Italiaanse fijne vleeswaren, kazen en delicatessen
minimum 2 personen, prijs per persoon

€13

Pasta

Maximum 4 verschillende gerechten per tafel aub.

Linguine napoletana
salsa al pomodoro/ basilicum/ parmezaan

VG €13 HG €17

Penne pugliese
salsa al pomodoro/ look/ pittige salami/ olijven / basilicum

VG €14 HG €18

Penne 4 formaggi
ham / 4 soorten kaas / de klassieker bij uitstek!

€16

Pappardelle dello chef
ham/ paddestoelen/ room/ tomaat/ parmezaan

€18

Tagliatelle ai scampi
room/ witte wijn/ bieslook

€22

Trio di pasta
minimum 2 personen
tagliatelle met ham, champignons en tomatenroomsausje/ penne 4 formaggi/ linguine met scampi en tomatensaus

€19 – prijs per persoon

Scrigni con burrata di Puglia
pasta gevuld met burrata  / asperges / San Daniele ham

VG €12 HG €22

Linguini vongole
venusschelpen – peperoncino – knollook – peterselie – witte wijn

€24

KLASSIEKE HOOFDGERECHTEN

maximum 4 verschillende hoofdgerechten per tafel aub.

BLACK ANGUS ZESRIB

Gegrilde Black Angus natuur

€30

Gegrilde Black Angus “pizzaiola”

€33

Gegrilde Black Angus “tagliata”
klassieke tagliata met rucola, parmezaan en de beste olio di oliva – garnituur naar keuze

€35

Gebakken Black Angus zwarte peper natuur

€33

Gebakken Black Angus zwarte peperroom

€33

Gebakken Black Angus champignonroom

€33

OSSEHAAS BELGISCH WIT-BLAUW

Gegrilde ossehaas natuur

€32

Gegrilde ossehaas “pizzaiola”

€35

Gegrilde ossehaas “tagliata”
klassieke tagliata met rucola, parmezaan en de beste olio di oliva – garnituur naar keuze

€37

Gebakken ossehaas zwarte peper natuur

€35

Gebakken ossehaas zwarte peperroom

€35

Gebakken ossehaas champignonroom

€35

KALFSLAPJES BELGISCH WIT-BLAUW

Gegrild kalfslapje “pizzaiola”

€26

Gegrild kalfslapje met rucola, parmezaan en olijfolie

€26

Kalfslapje “Milanese”
Gepaneerd kalfslapje, geserveerd met pasta al pomodoro of met een klein gemengd slaatje en frietjes

€26

Kalfslapje van het huis
Gebakken kalfslapje gevuld met kaas en ham, met een licht getomateerd champignonroomsausje

€26

ONZE KLASSIEKE VISGERECHTEN

Heerlijk gegrilde reuzengamba’s met fris slaatje en huisgemaakte tartaarsaus

2st €25 3st €35

Gegrilde pijlinktvis met fris slaatje en huisgemaakte tartaarsaus

€25

Fritto Misto minimum 2 personen
Luxe visschotel met verschillende gegrilde en gefrituurde vissoorten
(gamba’s, scampi, pijlinktvis, vis uit de dagvangst)

€39 per persoon

ALLE HOOFDGERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET EEN GARNITUUR NAAR WENS.
KEUZE UIT: PASTA, FRIETJES, KROKETJES OF AARDAPPELTJES. VOOR ANDERE BIJGERERCHTEN REKENEN WE EEN SUPPLEMENT AAN.

BIJGERECHTEN

Kleine gemengde salade

€ 5

Verse frietjes, gebakken in ossewit

€ 3

Grote gemengde salade

€ 7

Pasta al pomodoro

€ 4

Pasta aglio e olio

€ 6

Warme seizoensgroentjes

€ 8

ONZE KLASSIEKE VISGERECHTEN

Heerlijk gegrilde reuzengamba’s met fris slaatje en huisgemaakte tartaarsaus

2st €25 3st €35

Gegrilde pijlinktvis met fris slaatje en huisgemaakte tartaarsaus

€25

Fritto Misto minimum 2 personen
Luxe visschotel met verschillende gegrilde en gefrituurde vissoorten
(gamba’s, scampi, pijlinktvis, vis uit de dagvangst)

€39 per persoon

ALLE HOOFDGERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET EEN GARNITUUR NAAR WENS.
KEUZE UIT: PASTA, FRIETJES, KROKETJES OF AARDAPPELTJES. VOOR ANDERE BIJGERERCHTEN REKENEN WE EEN SUPPLEMENT AAN.

BIJGERECHTEN

Kleine gemengde salade

€ 5

Verse frietjes, gebakken in ossewit

€ 3

Grote gemengde salade

€ 7

Pasta al pomodoro

€ 4

Pasta aglio e olio

€ 6

Warme seizoensgroentjes

VOORGERECHTEN

Wagyu – kaviaar
Wagyu-kaviaar wordt gemaakt van het hart van de ham, de achterste spier. Dit vlees wordt gezouten met zeewater en rijpt daarna tweeënhalf jaar lang om zijn volle authentieke smaak tot uiting te laten komen.

(30GR) €15

(50GR) €25

 

Gesauteerde vongole
chili – limoen – knoflook – venkel – peterselie – ciabatta

€22

Open ravioli
kingkrab – structuren van asperges – sesam – schuim van citroenthym

€29

Sint – jakobsvrucht

consommé van ossenstaart – guanciale di colonnata – gebrande bloemkool – zwarte look

€25

1/2 Kreeftje (+/- 250gr)
zwarte linguine – sausje van kerstomaatjes & schaaldieren

€32

Rundertartaar
mosterdvinaigrette – kwartelei – radijs – augurk
VG €22 HG €32

 

HOOFDGERECHTEN

Osso buco op onze wijze
specialiteit sinds 1977 / garnituur naar keuze

€27

Verse Noordzee tong
in goede boter gebakken , geserveerd met frisse salade en natuuraardappeltjes

€35

Schotse zalmfilet
klassieke bereiding met mousseline – Belgische asperges – natuuraardappeltjes – kervel – prei

€34

Rode poon
safraanrisotto – gremolada – jonge broccoli – couscous van broccoli – jus van kurkuma

€34

Lamsfilet met een korstje van kruiden uit eigen tuin
crème van broccoli – ratte aardappel – groenten van het moment – lamsjus met rode porto

€35

Calamari ripieni
opgevulde pijlinktvis met ansjovis, courgette en kappertjes
crème van courgette – snijbiet –  jonge spinazie – gekonfijte aardappel – knoflookschuim

€32

 

over ons

Sinds 1977 brengt ristorante La Fontanella u eenvoudige en lekkere gerechten met een vleugje Italiaanse culinaire traditie. Kwaliteit staat hier voorop, evenals een respectvolle omgang met ingrediënten en producten.

Lees meer