Voorgerechten

Carpaccio van ossehaas
rucola/ parmezaan 24 maanden / olijfolie/ balsamico

€18

Onze huisbereide kaaskroketjes
100% Parmigiano Reggiano

€17

Artisanale kroketjes van grijze garnalen en een fris slaatje

€19

Gegrilde scampi
fris slaatje/ huisbereide tartaarsaus

€18

Gebakken scampi
knoflook/ witte wijn/ tomaat/ linguine

€18

Calamari fritti
à la minute gesneden, in de pan gefruit

€17

dit voorgerecht kan ook gedeeld worden voor
minimum 2 personen, prijs per persoon

€10

Antipasto Italiano
selectie van Italiaanse fijne vleeswaren, kazen en delicatessen
minimum 2 personen, prijs per persoon

€13

Pasta

Maximum 4 verschillende gerechten per tafel aub.

Linguine napoletana
salsa al pomodoro/ basilicum/ parmezaan

VG €13 HG €17

Penne pugliese
salsa al pomodoro/ look/ pittige salami/ olijven / basilicum

VG €14 HG €18

Penne 4 formaggi
ham / 4 soorten kaas / de klassieker bij uitstek!

€16

Pappardelle dello chef
ham/ paddestoelen/ room/ tomaat/ parmezaan

€18

Tagliatelle ai scampi
room/ witte wijn/ bieslook

€22

Trio di pasta
minimum 2 personen
tagliatelle met ham, champignons en tomatenroomsausje/ penne 4 formaggi/ linguine met scampi en tomatensaus

€19 – prijs per persoon

Gebakken langoustines
linguine – sausje van prosecco & kerstomaatjes

€36

Linguini vongole
venusschelpen – peperoncino – knollook – peterselie – witte wijn

€24

KLASSIEKE HOOFDGERECHTEN

maximum 4 verschillende hoofdgerechten per tafel aub.

BLACK ANGUS ZESRIB

Gegrilde Black Angus natuur

€30

Gegrilde Black Angus “pizzaiola”

€33

Gegrilde Black Angus “tagliata”
klassieke tagliata met rucola, parmezaan en de beste olio di oliva – garnituur naar keuze

€35

Gebakken Black Angus zwarte peper natuur

€33

Gebakken Black Angus zwarte peperroom

€33

Gebakken Black Angus champignonroom

€33

OSSEHAAS BELGISCH WIT-BLAUW

Gegrilde ossehaas natuur

€32

Gegrilde ossehaas “pizzaiola”

€35

Gegrilde ossehaas “tagliata”
klassieke tagliata met rucola, parmezaan en de beste olio di oliva – garnituur naar keuze

€37

Gebakken ossehaas zwarte peper natuur

€35

Gebakken ossehaas zwarte peperroom

€35

Gebakken ossehaas champignonroom

€35

KALFSLAPJES BELGISCH WIT-BLAUW

Gegrild kalfslapje “pizzaiola”

€26

Gegrild kalfslapje met rucola, parmezaan en olijfolie

€26

Kalfslapje “Milanese”
Gepaneerd kalfslapje, geserveerd met pasta al pomodoro of met een klein gemengd slaatje en frietjes

€26

Kalfslapje van het huis
Gebakken kalfslapje gevuld met kaas en ham, met een licht getomateerd champignonroomsausje

€26

ONZE KLASSIEKE VISGERECHTEN

Heerlijk gegrilde reuzengamba’s met fris slaatje en huisgemaakte tartaarsaus

2st €25 3st €35

Gegrilde pijlinktvis met fris slaatje en huisgemaakte tartaarsaus

€25

Fritto Misto minimum 2 personen
Luxe visschotel met verschillende gegrilde en gefrituurde vissoorten
(gamba’s, scampi, pijlinktvis, vis uit de dagvangst)

€39 per persoon

ALLE HOOFDGERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET EEN GARNITUUR NAAR WENS.
KEUZE UIT: PASTA, FRIETJES, KROKETJES OF AARDAPPELTJES. VOOR ANDERE BIJGERERCHTEN REKENEN WE EEN SUPPLEMENT AAN.

BIJGERECHTEN

Kleine gemengde salade

€ 5

Verse frietjes, gebakken in ossewit

€ 3

Grote gemengde salade

€ 7

Pasta al pomodoro

€ 4

Pasta aglio e olio

€ 6

Warme seizoensgroentjes

€ 8

ONZE KLASSIEKE VISGERECHTEN

Heerlijk gegrilde reuzengamba’s met fris slaatje en huisgemaakte tartaarsaus

2st €25 3st €35

Gegrilde pijlinktvis met fris slaatje en huisgemaakte tartaarsaus

€25

Fritto Misto minimum 2 personen
Luxe visschotel met verschillende gegrilde en gefrituurde vissoorten
(gamba’s, scampi, pijlinktvis, vis uit de dagvangst)

€39 per persoon

ALLE HOOFDGERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET EEN GARNITUUR NAAR WENS.
KEUZE UIT: PASTA, FRIETJES, KROKETJES OF AARDAPPELTJES. VOOR ANDERE BIJGERERCHTEN REKENEN WE EEN SUPPLEMENT AAN.

BIJGERECHTEN

Kleine gemengde salade

€ 5

Verse frietjes, gebakken in ossewit

€ 3

Grote gemengde salade

€ 7

Pasta al pomodoro

€ 4

Pasta aglio e olio

€ 6

Warme seizoensgroentjes

SUGGESTIES

VOORGERECHTEN

Verse Gillardeau oester No. 4 geserveerd op ijs
€26 per 6 stuks

Handgesneden tartaar van Belgisch witblauw
Gillardeau oester – krokante aardappel – jus van oester – zeevenkel – poeder van peterselie
€25
– optioneel afgewerkt met 10 gr Royal Belgian Caviar gold label – supplement €19 (10 gr)

 

Gebrande langoustine (3 stuks, lauw geserveerd)
dragon – crème van curry – Amsterdamse ui – cashewnoot – quinoa – sucrine

€32

Grijze Noordzee garnaal

structuren van knolselder – vinaigrette van tomaat – vogelmuur
€25

Pomme moscovite
30gr Royal Belgian Caviar gold label – geplette aardappel – zure room – bieslook

€65

HOOFDGERECHTEN

Osso buco op onze wijze

specialiteit sinds 1977 / garnituur naar keuze
€27

Sliptongetjes (2st)

in goede boter gebakken , geserveerd met salade en verse frietjes

€28

Pluma Duroc de Batallé
gebrande bloemkool – cashew crunch – aardappelmousseline  – zilver ui – crème van savora mosterd
 
€35

Gebakken tarbot
structuren van  parijse champignon – mosseljus – aardappelcrème – grijze Noordzee garnaal
€38

Piatto del pescatore
risotto van zwarte rijst – mosselen – vongole – scampi – calamari – venkel
35

Tagliata van Toscaans rund
compote van tomaat – zoete ui – artisjok – poeder van zwarte olijf – geroosterde aardappel
€35

 

over ons

Sinds 1977 brengt ristorante La Fontanella u eenvoudige en lekkere gerechten met een vleugje Italiaanse culinaire traditie. Kwaliteit staat hier voorop, evenals een respectvolle omgang met ingrediënten en producten.

Lees meer