Gastronomische gerechten wisselend volgens seizoen en marktaanbod.

Voorgerechten

 

6 verse oesters GEAY NO 4 op ijs €25

 

Wilde zeebaars “kort gebrand & gemarineerd” €35
Royal Belgium kaviaar (10gr) – venkel – bieslookolie – zure room – lente ui

 

Secreto 07 – Gedroogde entrecote van Rubia Gallega €25
Parmezaan – tomaat – kruidensalade – zwarte olijf

 

Kort gegrilde tonijn €25
Bottarga – compote van tomaat – cevenne ui – salsa verde

 

Sautè di cozze & vongole €22
Gesauteerde mosselen en vongole met witte wijn, look, chili, peterselie en geroosterde focaccia

 

Pomme moscovite €65
30gr Royal Belgian caviar gold label – geplette aardappel – zure room – bieslook

 

Hoofdgerechten

 

Pluma Iberico €32

Gekonfijte paprika – artisjok – zwarte look – geroosterde aardappel – pijnboompit

 

Kalfsentrecôte €39

Jonge spinazie – courgette – kalfszwezerik – kalfsjus – verse oregano – structuren van ratte aardappel

 

Fidua “frutti di mare” €32

Korte pasta bereid als risotto – schuim van schaaldieren –
rode poon – pijlinktvis – vongole – mossel – erwt – wortel – peterselie

 

Waygu picanha van de grill €48

Zuiderse marinade – gegrilde kropsla – verse kruiden – geroosterde aardappel

 

 

Klassieke gerechten met respect voor heden en verleden.  De keuken die ons gebracht heeft tot wat we nu geworden zijn, een traditie die we nooit mogen vergeten…

Voorgerechten

Carpaccio di manzo €18

Rucola – parmigiano reggiano 36 mesi – olio al limone di muraglia

 

Calamari fritti €18

Verse pijlinktvis à la minute gesneden, in de pan gefruit 

 

Artisanale kroketjes van grijze garnalen €19

Jonge kropsla – vinaigrette salé – gefruite peterselie 

 

Rode gamba “carabineros” €29
zeer exclusief –  gevangen op kleine schaal – fantastisch verfijnd van smaak
2 stuks – chili – knoflook – insalata mista

 

Pasta’s 

Strozzapreti VG €15     HG €19

Verse burrata DOP – kerstomaatjes – sjalot – look 

 

Tagliolini al tartufo VG €25            HG €29

Verse zomertruffel – botersausje – sjalot – parmigiano 

 

Pasta alle vongole VG €18            HG €22

Look – witte wijn – venusschelpen – bottarga 

 

Rigatoni pugliese VG €14            HG €18

Salsa al pomodoro – look – pittige salami – olijven – basilicum

 

Hoofdgerechten vis

Jonge tarbot “meunière” €35

Hoeveboter – jonge kropsla – vinaigrette salée – garnituur naar keuze

 

Gegrilde pijlinktvis €25

Fris slaatje – huisgemaakte tartaarsaus – garnituur naar keuze

 

Fritto misto (minimum 2 personen)     prijs per persoon €39

Luxe visschotel met verschillende gegrilde en gefrituurde vissoorten

 

Hoofdgerechten vlees

Osso buco op onze wijze €28

Specialiteit sinds 1977 – garnituur naar keuze 

 

Gebakken ossenhaas Belgisch wit blauw €38

Zwarte peper natuur – garnituur naar keuze 

 

Gegrilde ossenhaas Belgisch wit blauw €38

“Pizzaiola” – garnituur naar keuze 

 

Ossenhaas “tagliata” Belgisch wit blauw €38

Klassieke tagliata met rucola, parmezaan en de beste olio di oliva – garnituur naar keuze

 

Kalfslapje van het huis (Belgisch wit blauw) €28

Gebakken kalfslapje gevuld met kaas en ham, met een licht getomateerd champignonroomsausje

 

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een garnituur naar keuze.

Keuze uit: linguine natuur, aardappeltjes uit de oven of verse frietjes gebakken in ossenwit.

 

Bijgerechten

Salade vinaigrette salée €5

Gemengde salade €7

Verse frietjes, gebakken in ossenwit €4

Pasta aglio, olio e peperoncino €7

Warme seizoensgroentjes 

Dame blanche – A la minute €12

huisgedraaid vanille ijs – verse slagroom – warme chocoladesaus

 

Chocoladetaartje €13

Verschiilende structuren van chocolade – tartelette 

 

Huisgedraaide sorbet €11

Sinaasappel – kaneel – jus van verveine

 

Assortiment Italiaanse en Belgische kazen €17

Keiems bloempje – Primosale bianco – Parmigiano 36 maanden – Achelse blauwe 

 

over ons

Sinds 1977 brengt ristorante La Fontanella u eenvoudige en lekkere gerechten met een vleugje Italiaanse culinaire traditie. Kwaliteit staat hier voorop, evenals een respectvolle omgang met ingrediënten en producten.

Lees meer