Gastronomische gerechten wisselend volgens seizoen en marktaanbod.

Voorgerechten

 

Handgesneden rundstartaar €20

Slahart – mosterdzaad – gepekelde groentjes – broodkrokant 

 

Handgesneden rundstartaar met verse truffel €29

Zwarte zomertruffel – jonge kropsla – mosterdzaad – broodkrokant 

 

Fidua “frutti di mare” korte pasta bereid als risotto €22

Pijlinktvis – vongole – mossel – jus van schaaldieren – erwt – wortel – peterselie

 

Kort gegrilde tonijn €25

Bottarga – compote van tomaat – cevenne ui  – salsa verde

 

Sautè di cozze & vongole €22

gesauteerde mosselen en vongole met witte wijn, look, chili, peterselie en geroosterde focaccia

 

Pomme moscovite €65

30gr Royal Belgian caviar gold label – geplette aardappel – zure room – bieslook

 

Hoofdgerechten

 

Ibericohaasje €32

pittige wortel crème – jonge wortel – polenta – auberginekaviaar – gegrilde aubergine

 

Entrecôte Black Angus €32

Gegrilde groene asperges – courgette – bimi – spinazie – gekonfijte aardappel – tijmschuim 

 

Zeebaars uit de oven €32

Pachino tomaat – venkel – sjalot – olijf – artisjok – verse kruiden – ratte aardappel 

 

 

Klassieke gerechten met respect voor heden en verleden.  De keuken die ons gebracht heeft tot wat we nu geworden zijn, een traditie die we nooit mogen vergeten…

Voorgerechten

Carpaccio di manzo €18

Rucola – parmigiano reggiano 36 mesi – olio al limone di muraglia

 

Calamari fritti €18

Verse pijlinktvis à la minute gesneden, in de pan gefruit 

 

Artisanale kroketjes van grijze garnalen €19

Jonge kropsla – vinaigrette salé – gefruite peterselie 

 

Rode gamba “carabineros” €29
zeer exclusief –  gevangen op kleine schaal – fantastisch verfijnd van smaak
2 stuks – chili – knoflook – insalata mista

 

Pasta’s 

Strozzapreti VG €15     HG €19

Verse burrata DOP – kerstomaatjes – sjalot – look 

 

Tagliolini al tartufo VG €25            HG €29

Verse zomertruffel – botersausje – sjalot – parmigiano 

 

Pasta alle vongole VG €18            HG €22

Look – witte wijn – venusschelpen – bottarga 

 

Rigatoni pugliese VG €14            HG €18

Salsa al pomodoro – look – pittige salami – olijven – basilicum

 

Hoofdgerechten vis

Jonge tarbot “meunière” €35

Hoeveboter – jonge kropsla – vinaigrette salée – garnituur naar keuze

 

Gegrilde pijlinktvis €25

Fris slaatje – huisgemaakte tartaarsaus – garnituur naar keuze

 

Fritto misto (minimum 2 personen)     prijs per persoon €39

Luxe visschotel met verschillende gegrilde en gefrituurde vissoorten

 

Hoofdgerechten vlees

Osso buco op onze wijze €28

Specialiteit sinds 1977 – garnituur naar keuze 

 

Gebakken ossenhaas Belgisch wit blauw €38

Zwarte peper natuur – garnituur naar keuze 

 

Gegrilde ossenhaas Belgisch wit blauw €38

“Pizzaiola” – garnituur naar keuze 

 

Ossenhaas “tagliata” Belgisch wit blauw €38

Klassieke tagliata met rucola, parmezaan en de beste olio di oliva – garnituur naar keuze

 

Kalfslapje van het huis (Belgisch wit blauw) €28

Gebakken kalfslapje gevuld met kaas en ham, met een licht getomateerd champignonroomsausje

 

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een garnituur naar keuze.

Keuze uit: linguine natuur, aardappeltjes uit de oven of verse frietjes gebakken in ossenwit.

 

Bijgerechten

Salade vinaigrette salée €5

Gemengde salade €7

Verse frietjes, gebakken in ossenwit €4

Pasta aglio, olio e peperoncino €7

Warme seizoensgroentjes 

Dame blanche
huisgedraaid vanille ijs – verse room – warme chocoladesaus
€12

 

Cheesecake €12

rode vruchten – compote van framboos – tartelette 

Huisgedraaide sorbet
duo sinaas – en bloedsinaasappel met jus van verveine
€11

Assortiment Italiaanse en Belgische kazen
Achelse blauwe, Parmigiano 36 maanden, Primosale bianco, Keiems bloempje
€17

 

over ons

Sinds 1977 brengt ristorante La Fontanella u eenvoudige en lekkere gerechten met een vleugje Italiaanse culinaire traditie. Kwaliteit staat hier voorop, evenals een respectvolle omgang met ingrediënten en producten.

Lees meer