Voorgerechten

Carpaccio van ossehaas
rucola/ parmezaan 24 maanden / olijfolie/ balsamico

€18

Bellotta con burrata
verse burrata DOP / Jamon Iberico Bellota 36 maanden / wilde champignons / pan cristal / okkernoot

€26

Onze huisbereide kaaskroketjes
100% Parmigiano Reggiano

€17

Artisanale kroketjes van grijze garnalen en een fris slaatje

€19

Gegrilde scampi
fris slaatje/ huisbereide tartaarsaus

€17

Gebakken scampi
knoflook/ witte wijn/ tomaat/ linguine

€17

Calamari fritti
à la minute gesneden, in de pan gefruit

€17

dit voorgerecht kan ook gedeeld worden voor
minimum 2 personen, prijs per persoon

€10

Antipasto Italiano
selectie van Italiaanse fijne vleeswaren, kazen en delicatessen
minimum 2 personen, prijs per persoon

€13

Pasta

Maximum 4 verschillende gerechten per tafel aub.

Linguine napoletana
salsa al pomodoro/ basilicum/ parmezaan

VG €12 HG €16

Penne pugliese
salsa al pomodoro/ look/ pittige salami/ olijven / basilicum

VG €13 HG €17

Penne 4 formaggi
ham / 4 soorten kaas / de klassieker bij uitstek!

€15

Pappardelle dello chef
ham/ paddestoelen/ room/ tomaat/ parmezaan

€18

Tagliatelle ai scampi
room/ witte wijn/ bieslook

€19

Trio di pasta
minimum 2 personen
tagliatelle met ham, champignons en tomatenroomsausje/ penne 4 formaggi/ linguine met scampi en tomatensaus

€19 – prijs per persoon

Panciotti funghi e fontina
pasta gevuld met wilde champignons & fontinakaas
thijmsausje – gegrilde radicchio – Italiaans spek & wilde paddenstoelen

VG €12 HG €22

Linguini vongole
venusschelpen – peperoncino – knollook – peterselie – witte wijn

€24

KLASSIEKE HOOFDGERECHTEN

maximum 4 verschillende hoofdgerechten per tafel aub.

BLACK ANGUS ZESRIB

Gegrilde Black Angus natuur

€30

Gegrilde Black Angus “pizzaiola”

€33

Gegrilde Black Angus “tagliata”
klassieke tagliata met rucola, parmezaan en de beste olio di oliva – garnituur naar keuze

€35

Gebakken Black Angus zwarte peper natuur

€33

Gebakken Black Angus zwarte peperroom

€33

Gebakken Black Angus champignonroom

€33

OSSEHAAS BELGISCH WIT-BLAUW

Gegrilde ossehaas natuur

€32

Gegrilde ossehaas “pizzaiola”

€35

Gegrilde ossehaas “tagliata”
klassieke tagliata met rucola, parmezaan en de beste olio di oliva – garnituur naar keuze

€37

Gebakken ossehaas zwarte peper natuur

€35

Gebakken ossehaas zwarte peperroom

€35

Gebakken ossehaas champignonroom

€35

KALFSLAPJES BELGISCH WIT-BLAUW

Gegrild kalfslapje “pizzaiola”

€26

Gegrild kalfslapje met rucola, parmezaan en olijfolie

€26

Kalfslapje “Milanese”
Gepaneerd kalfslapje, geserveerd met pasta al pomodoro of met een klein gemengd slaatje en frietjes

€26

Kalfslapje van het huis
Gebakken kalfslapje gevuld met kaas en ham, met een licht getomateerd champignonroomsausje

€26

ONZE KLASSIEKE VISGERECHTEN

Heerlijk gegrilde reuzengamba’s met fris slaatje en huisgemaakte tartaarsaus

2st €25 3st €35

Gegrilde pijlinktvis met fris slaatje en huisgemaakte tartaarsaus

€25

Fritto Misto minimum 2 personen
Luxe visschotel met verschillende gegrilde en gefrituurde vissoorten
(gamba’s, scampi, pijlinktvis, vis uit de dagvangst)

€39 per persoon

ALLE HOOFDGERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET EEN GARNITUUR NAAR WENS.
KEUZE UIT: PASTA, FRIETJES, KROKETJES OF AARDAPPELTJES. VOOR ANDERE BIJGERERCHTEN REKENEN WE EEN SUPPLEMENT AAN.

BIJGERECHTEN

Kleine gemengde salade

€ 5

Verse frietjes, gebakken in ossewit

€ 3

Grote gemengde salade

€ 7

Pasta al pomodoro

€ 4

Pasta aglio e olio

€ 6

Warme seizoensgroentjes

€ 8

ONZE KLASSIEKE VISGERECHTEN

Heerlijk gegrilde reuzengamba’s met fris slaatje en huisgemaakte tartaarsaus

2st €25 3st €35

Gegrilde pijlinktvis met fris slaatje en huisgemaakte tartaarsaus

€25

Fritto Misto minimum 2 personen
Luxe visschotel met verschillende gegrilde en gefrituurde vissoorten
(gamba’s, scampi, pijlinktvis, vis uit de dagvangst)

€39 per persoon

ALLE HOOFDGERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET EEN GARNITUUR NAAR WENS.
KEUZE UIT: PASTA, FRIETJES, KROKETJES OF AARDAPPELTJES. VOOR ANDERE BIJGERERCHTEN REKENEN WE EEN SUPPLEMENT AAN.

BIJGERECHTEN

Kleine gemengde salade

€ 5

Verse frietjes, gebakken in ossewit

€ 3

Grote gemengde salade

€ 7

Pasta al pomodoro

€ 4

Pasta aglio e olio

€ 6

Warme seizoensgroentjes

VOORGERECHTEN

Jamon Iberico Bellota 36 maanden

€25

6 verse Gilardeau oesters op ijs

€24

King Krab poot (ALASKA RED KING KRAB)
goede boter – zwarte rijst – kersttomaatjes – frisse kruiden

VG €29 – HG €55

Mediterraanse bouillabaisse
mosselen – vongole – scampi – calamari – zachte pernod – rouille op toast

€25

Gebakken ganzenlever
salade van radicchio, appel, peer en knolselder – rozijnenbrood – structuur van amarone wijn – vino cotto van vijgen

€25

Kalfstartaar & Sint – jakobsvrucht
dragonmayonaise – witloof – appelkapper – crumble van hazelnoot – kruidenolie

€24

HOOFDGERECHTEN

Osso buco op onze wijze
specialiteit sinds 1977 / garnituur naar keuze

€27

Verse Noordzee tong
in goede boter gebakken , geserveerd met frisse salade en natuuraardappeltjes

€35

Pluma Iberico belotta
(met vet dooraderd mals stukje vlees van het Iberico varken)
wortel – zwarte look – parelcouscous – geroosterde zoetpuntpaprika

€34

Tournedos Rossini
Ossehaas belgisch wit-blauw – verse ganzenlever – toast – jus van madeira – wintergarnituur – pommes dauphine

€47

Kort gegrilde tonijn
raapsteel – rammenas – avocado – tomatenbrunoise – fregula sarda – tuinkruiden

€32

Filet van hert
crème van knolselder – pommes dauphine – savooikool – Italiaans spek – jus van rode wijn – witloof – vijg

€37

Schelvishaasje
butternut – rode rijst – romanesco – schuim van visfond – sluimererwtjes

€32

 

over ons

Sinds 1977 brengt ristorante La Fontanella u eenvoudige en lekkere gerechten met een vleugje Italiaanse culinaire traditie. Kwaliteit staat hier voorop, evenals een respectvolle omgang met ingrediënten en producten.

Lees meer